Judecarea cererii de înregistrare a Partidul Poporului – Dan Diaconescu ( PP-DD) a fost amânată, miercuri, pentru 22 septembrie, după ce două persoane, între care și inițiatorul „legii Cojocaru”, au cerut suspendarea procesului pe motiv că ar fi câștigat deja în primă instanță înscrierea partidului.
Curtea de Apel București a reluat miercuri dezbaterile în dosarul înscrierii partidului pe care fondatorul OTV, Dan Diaconescu, intenționează să-l înființeze. Procesul se află acum în fază de recurs, după ce, în 7 iunie, Tribunalul București a respins pentru a doua oară înființarea partidului Partidul Poporului – Dan Diaconescu ( PP-DD). La termenul de miercuri al procesului, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru și Neculai Doruș, au cerut instanței suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câștigat deja, în primă instanță, dreptul de a înființa Partidul Poporuluii – Legea Cojocaru.
După deliberare, instanța Curții de Apel București a respins cererea celor doi dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 22 septembrie.Avocatul lui Diaconescu, Cătălin Daniel Fenechiu, a declarat pentru MEDIAFAX că va introduce, joi, la Curtea de Apel București, o cerere de schimbare a termenului de judecată din 22 septembrie într-unul mai apropiat.
Dan Diaconescu a declarat că va apela la soluția de rezervă în cazul în care partidul său nu va fi înscris la Tribunal până la 1 decembrie. Acesta a precizat că se află în negocieri cu mai multe partide înregistrate legal la Tribunal pentru a le prelua și a putea participa astfel la alegerile locale și parlamentare. Una dintre soluțiile lui Diaconescu ar fi preluarea PIN-ului, partidul înființat de Cozmin Gușă și condus de Lavina Șandru.
Cererea de înființare a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul București în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiași luni, Curtea de Apel București a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înființare a Partidului Poporului.Avocații lui Dan Diaconescu susțineau, în aprilie, că pentru noua acțiune de înființare de partid, cu titulatura Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din București și din țară.
Avocatul Cătălin Fenechiu arăta atunci că statutul noului partid a rămas același cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă. El preciza că a fost extinsă organigrama conducerii partidului, în sensul că vor exista mai multe posturi de conducere, datorită faptului că vor exista filiale în toate județele țării, dar și în cele șase sectoare ale Capitalei.La 1 aprilie, Curtea de Apel București a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înființare a Partidului Poporului, decizia instanței fiind irevocabilă. Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul București admisese cererea de înființare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel București de Partidul Popular și Asociația Românilor Sinceri, care au avut, în final, câșțtig de cauză.
(Catalin Lupasteanu, [email protected], [email protected])